PROFIL 195  Ebicykl 2003 - Slovenská Dvacka. Kromě už známých hvězdáren jsme navštívili i některé nové. Tento ročník proslul též jako gulášový maraton - naši hostitelé v etapových místech nám ho připravili celkem 5x. Všude byl vynikající. PROFIL 196  Ebicyklisté v kopuli hvězdárny Modra u 60 cm reflektoru. Foto Alexander Pravda. PROFIL 197  Ředitel hvězdárny Modra Dušan Kalmančok nám připravil první výborný guláš tohoto ročníku. Foto Alexander Pravda. PROFIL 198  Cíl první etapy byl v Hurbanově, kde jsme prohlíželi starou i novou observatoř. Ebicykl už tu jednou byl - v roce 1985. Foto Alexander Pravda. PROFIL 199  Hvězdárna Levice byla cílem druhé etapy. Pozorovatelna s odsuvnou střechou byla otevřena v roce 2002. Foto Alexander Pravda.
PROFIL 200  Kopule hlohovecké šestistovky. Foto Alexander Pravda. PROFIL 201  Hvězdárna Hlohovec - reflektor 600/7500 od firmy Zeiss. Foto Martin Štědroň. PROFIL 202  ...a druhý guláš, který vařila ebicyklistka a pracovnice hlohovecké hvězdárny Valika. Foto Alexander Pravda. PROFIL 203  Hvězdárnu Partizánske jsme navštívili během čtvrté etapy z Hlohovce do Kanianky. Foto Alexander Pravda. PROFIL 204  Hvězdárna Kanianka na zrekonstuované požární zbrojnici. Mysleli jsme, že v tu bude i nocleh, ale na poslední chvíli se to změnilo a spalo se ve škole. Foto Alexander Pravda.
PROFIL 205  Hvězdárna a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom. Ebicykl se tu zastavil při páté etapě z Kanianky do Banské Bystrice. Byli jsme tu v roce 1985 (ještě na staré hvězdárně na objektu vodárny) a pak v roce 1998. Foto Alexander Pravda. PROFIL 206  Hvězdárna Vartovka u Banské Bystrice. Ještě před dojezdem na hvězdárnu jsme stavěli v hospodě pod kopcem, kde pro nás byl připraven (v pořadí již třetí) guláš. Pak jsme se s nacpanými břichy téměř za tmy drápali lesní cestou s koly na hvězdárnu. Foto Alexander Pravda. PROFIL 207  Hvězdárna Martin na místním gymnáziu. Tady se i spalo a k večeři byl... guláš. Foto Alexander Pravda. PROFIL 208  Občas pojmenujeme nějaký (do té doby bezejmenný a nevýznamný) průsmyk na trase - tohle je třeba Hejtmanovo sedlo mezi obcemi Kotrčiná Lúčka a Prostredný Vadičov. Foto Alexander Pravda. PROFIL 209  Dalekohled hvězdárny Kysucké Nové Mesto. Zastávka na trase poslední etapy z Martina do Predmieru. Foto Alexander Pravda.
PROFIL 210  V Kysuckém Novém Mestě v restauraci poblíž hvězdárny byl pro nás zajištěn oběd. Na výběr byly grilované klobásy nebo... guláš. Foto Alexander Pravda. PROFIL 211  Hvězdárna Žilina byla další zastávkou na trase poslední etapy. Foto Martin Štědroň.