PROFIL 052  Ebicykl 1989 -Slezské Okolí. PROFIL 053  Olomoucká hvězdárna - zde byl start Ebicyklu nazvaného Slezské Okolí. Dnes již neexistuje, ještě v roce 1998 zde byl Rej Ebicyklu a pak musela budova ustoupit stavbě obchvatu kolem Olomouce. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 054  Hvězdárna Jeseník 10. 7. 1989. Ebicykl v zrcadle. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 055  Pozorovatelna v Dolním Benešově na střeše kulturního domu (první návštěva Ebicyklu). V kulturním domě se i spalo. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 056  Hvězdárna a planetárium Ostrava Krásné Pole. V roce 1989 součást BMZ (Báňské měřičské základny). Foto Zdeněk Štorek.
PROFIL 057  Havířov Horní Suchá -  setkání s havířovskými astronomy. "1969 - lidé poprvé na Měsíci, 1989 - Ebicykl poprvé v Havířově", hlásá nápis u dveří bývalé lékárny. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 058  Hvězdárna Český Těšín na střeše kulturního domu (později Těšínské divadlo). Foto Josef Vondrouš. PROFIL 059  Hvězdárna Třinec - pozorovatelna s odsuvnou střechou. Budova stále existuje -  na ulici Revoluční. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 060  Hvězdárna na Vsetíně. Večeře byla zajištěna ve městě, večer se vyprávělo na hvězdárně u táboráku. Na hvězdárně se též spalo. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 061  Hvězdárna Kysucké Nové Mesto. Foto Zdeněk Štorek.
PROFIL 062  Vychylovka poprvé. Ředitel hvězdárny v Kysuckém Novém Mestě nám vyjednal jízdu lesní železnicí, parní mašinku zatopili kvůli nám. Byli jsme i ve skanzenu, kde nám připravili oběd (halušky s brynzou). Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 063  Německá montáž s klasickým hodinovým strojem na hvězdárně v Žilině. Po přespání (většinou pod širákem) jsme se rozjížděli domů. Foto Karel Strašil.